SL new logo

vi har flyttat!


Nu flyttar vi till nya fräscha lokaler i Södertälje Hamn. Vi inleder även samarbete med belgiska Zenith Automotive och har en ny delägare. - Lokalerna är perfekta för ändamålet och vi kommer att arbeta med produktutveckling, prototyper, test och utbildning,  säger Leif Pettersson, ägare och grundare till Standard Leather. - Att vara med och forma det nya Standard Leather känns spännande och ärofyllt i och med att det är en högkvalitativ produkt som inte bara ger bilarnas interiör en snygg design, den tillför även unika egenskaper så som kraftigt förbättrad komfort och slitstyrka samtidigt som den ökar värdet på fordonet. Samarbetet med Zenith Automotive och deras produkter, tillsammans med våra unika klädslar, gör oss till en stark aktör på marknaden, säger nya delägaren Rikard Fritjofson. Läs pressmeddelandet här.

vår historia

Bilskräddarna i Skandinavien AB startade 1990 som ett traditionellt bilsadelmakeri i Stockholm. Vi har lång erfarenhet i branschen och inom hantverket, med mästarbrev i yrket. Sedan 2007 har vi agenturen för läderklädslar och levererar bland annat till Svenska Volkswagens Transportbilar. Vi samarbetar med Axess Logistics (PDI-tjänster) för hamnmonteringen av klädslar till nya bilar. 2010 registrerade vi företagsnamnet Standard Leather Sweden AB som en bifirma till Bilskräddarna i Skandinavien AB. Förutom bilsklädslar erbjuder vi produkter till offentlig miljö,  vi har bland annat varit med och tagit fram protoyp av en kontorsstol för Kinnarp. Vi är medlemmar i Sveriges Tapetserarmästare.  

2020 - Flyttar till Södertälje och inleder samarbete med Zenith Automotive. Rikard Fritjofson kommer in som ny delägare.
2010 - Registrerat nytt företagsnamn, Standard Leather Sweden AB, som bifirma till Bilskräddarna.
2009 - Avtal med Volkswagen AG i Wolfsburg/Svenska Volkswagen Transportbilar. 
2007 - Ombildar företaget till AB. 
2006 - Flyttade till större lokaler i Länna Industriområde, Skogås.
2004 - Inledde samarbete med Toyota (huvudsak Taxibilar).
2003 - Inledde samarbete med ett internationellt bolag som tillverkar läderklädslar. Har agenturen för läderklädslar. 
2000 - Deltog i framtagningen av prototypen för klädseln till SAAB 93 och 95 hos Faurecia i      Staathagen, Hannover, Tyskland.
1996 - Mästarbrev i bilsadelmakeri.
1995 - Flyttade till lokal i Motorborgen i Huvudsta, Solna.
1990 - Grundade Bilskräddarna i Skandinavien HB, vår första lokal i Midsommarkransen.

 

Affärsidé

Vi erbjuder kundanpassade inredningar till fordonsindustrin, i hög kvalité till rätt pris, till företags- och privatmarknaden inom Norden.
 

Kunder

Svenska Volkswagen, Mercedes, Toyota, Peugeot, Nissan, Scania m fl.

Hört från kund

Hjälp oss att bli ännu bättre, tala om vad du tycker på Reco.se!

Mats B skrev.....Bra bemötande , rekordeligt team ! Proffshantverkare.

Rickard I skrev .....Mycket bra och proffsigt bemötande och skickliga yrkesmän.  

Joakim C skrev...De är mycket öppna att ta emot och leverera special-lösningar, tex dubbelsöm/brodyrer etc. Snabba leveranser och möjlighet att få det monterat & klart!