SL new logo

frågor & svar


1. Hur går det till att beställa en läderklädsel?
När vi kommit överens om hur klädseln ska se ut och vi vet bilmodell (och årsmodell), tillverkas din klädseln på beställning. Det tar ca 10 arbetsdagar från beställning tills att vi har klädseln på verkstaden. Själva monteringen tar 1-2 dagar.  

2. Vilka bilar kan jag beställa läderklädsel till?
Vi har tillgång till över 4000 mallar men många biltillverkare gör uppdateringar på sina befintliga bilmodeller, s k facelifts, vilket kan innebära att en klädsel som tidigare passade till en viss modell/årsmodell, plötsligt inte passar. För att undvika felbeställningar (eftersom varje klädsel tillverkas unikt) rekommenderar vi att den gamla klädsel tas bort och används som mall.

 3. Vilka material kan man välja mellan?
Vi har olika typer av läder – standardläder och Alcantara. Här
 kan du läsa mer om färger och material. Du kan själv kombinera de olika materialen, tex välja Alcantara på mittdelen av sitt- och ryggyta, med eller utan perforering. Du kan även beställa brodyr till nackstöd eller ryggsitsen.

4. Vad kostar en läderklädsel inklusive montering i bil?
Våra klädslar ersätter din befintliga klädsel och priset är lägre än om du vänder dig till din märkesverkstad. För en 5-sitsig bil med 100% läder går det åt 2-3 kohudar och cirkapriset är från  25 000 kronor exklusive moms, beroende på material och utförande. När vi vet bilmodell och hur du vill att klädseln ska se ut får du ett fast pris för klädsel och montering. Din bil får en helt ny klädsel, bättre än original säger många av våra kunder.

5. Jag har monterat överdragsklädsel tidigare, kan jag montera själv?

Vi rekommenderar att en bilsadelmakare monterar klädseln. Vår bilklädseln är ingen överdragsklädsel utan ersätter den befintliga klädseln.  Vid montering måste den gamla klädseln tas bort innan den nya läderklädseln kan monteras och det behövs en del specialverktyg för detta.


6. Kan man få klädseln skickad till sig?
Ja, det går bra.