SL logo 11x30


1. Hur går det till att beställa en läderklädsel?
När vi kommit överens om hur klädseln ska se ut och vi vet bilmodell (och årsmodell), tillverkas din klädseln på beställning. Det tar ca 7-10 arbetsdagar från beställning tills att vi har klädseln på verkstaden. Själva monteringen görs oftast samma dag - lämnar du i in bilen på fm kan du hämta den på em. 

2. Vilka bilar kan jag beställa läderklädsel till?
Vi har tillgång till över 3000 mallar men många biltillverkare gör uppdateringar på sina befintliga bilmodeller, s k facelifts, vilket kan innebära att en klädsel som tidigare passade till en viss modell/årsmodell, plötsligt inte passar. För att undvika felbeställningar (eftersom varje klädsel tillverkas unikt) rekommenderar vi den gamla klädsel som mall.

 3. Vilka material kan man välja mellan?
Vi har 4 olika typer av läder – standardläder, nappa, Alcantara och Dacota. Under Läder hittar du vilka färger som går att få i respektive material. Du kan själv kombinera de olika materialen, tex välja Alcantara på mittdelen av sitt- och ryggyta, med eller utan perforering. 

4. Vad kostar en läderklädsel inklusive montering i bil?
För en 5-sitsig bil med 100% läder går det åt 2-3 kohudar och cirkapriset är 20 000 - 25 000 kronor inklusive moms och montering, beroende på material och utförande. När vi vet bilmodell och hur du vill att klädseln ska se ut får du ett fast pris för klädsel och montering. Din bil får en helt ny klädsel, bättre än original säger många av våra kunder.

5. Jag har monterat överdragsklädsel tidigare, kan jag montera själv?
Bilklädseln vi säljer är ingen överdragsklädsel utan mer som en originalklädsel. Vid montering måste den gamla tas bort innan den nya läderklädseln kan monteras och det behövs en del specialverktyg för detta. Vi rekommenderar att en bilsadelmakare monterar klädseln. 

6. Kan man få klädseln skickad till sig?
Ja, det går bra. Vi skickar med UPS som tar 1-3 dagar beroende på vart den ska skickas.